žrát!
Zaječí guláš
Guláš ze zajíce
Datum vložení: 5.3.2008 12:02
Suroviny:
50 dkg zaječího masa,
1 mrkev,
1 kořenová petržel,
1 malý celer,
1 velká cibule,
2 lžičky rybízové zavařeniny,
citrónová šťáva,
4 lžíce oleje,
5 dkg hladké mouky,
1/8 l kysané smetany,
5 kuliček pepře,
3 kuličky nového koření,
1 bobkový list,
5 kuliček jalovce,
špetka tymiánu,
sůl
Postup:
Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, najemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. V průběhu dušení přidáme rybízovou zavařeninu. Když je maso měkké, tak ho vyndáme, šťávu se zeleninou a kořením prolisujeme přes sítko. Pak maso do šťáva vrátíme, přidáme trochu vody s rozšlehanou moukou. Povaříme a zjemníme kysanou smetanou. Ještě prohřejeme a můžeme podle chuti přidat citrónovou šťávu.
Poznámka:
Podáváme s pečivem nebo bramborovým knedlíkem a smaženou cibulkou.
Kuchařské recepty
—————
PEČENÁ KANČÍ KÝTA S KOŘENOVOU ZELENINOU
—————
Ožralé kuře
—————
—————
Kyselo od Šlahunků
—————