žrát!

Králík po toskánsku

 

obrazek

Králík po toskánsku

Autor: Marie Kamenická
Vloženo: 15.03.2008 00:22

Počet porcí: 3
 
Celkem hodnotilo: 186 lidí
Hodnocení: 2.73
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem


 

Ingredience

1 králík, sůl, mletý pepř, 2 lžíce tuku, 1 cibule, 2 rajčata, 1 zelená paprika, 1 šálek oliv, 2 stroužky česneku, mrkev, kousek celeru, 1 lžička oregana, zelená petrželka, bazalka, šalvěj, 2 lžíce rajčatového protlaku.

Příprava

Králíka osolíme, obalíme v koření a necháme asi 8 hodin odležet. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na drobné kousky, česnek utřeme a vše osmahneme na tuku. Přidáme protlak, vložíme králíka, obložíme nakrájenými rajčaty, paprikou a olivami, podlijeme vodou a pečeme. Při pečení králíka párkrát obrátíme a podlijeme horkou vodou.

Přílohy

Podáváme se špagetami nebo bramborami a

Vyhledávání

 

 

 

 

 

 

 

Kuchařské recepty

27.02.2009 10:48

PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem

  PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem       Ingredience: Těstoviny 500g                       Mleté či sekané vepřové libové maso...
27.02.2009 10:46

PEČENÁ KANČÍ KÝTA S KOŘENOVOU ZELENINOU

      600 g kančího masa z kýty,1 l vody, 3 lžíce octa, 3 mrkve, 1 petržel, polovina celeru, 1 cibule, 4 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 2 bobkové listy, sůl, 100 g slaniny, 1 stroužek česneku, masový vývar.   Maso odblaníme a vložíme na 2 až 3 dny do marinády, kterou...
27.02.2009 11:51

Ožralé kuře

  Pamětníci Labužníka už tenhle recept znají, ale jelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se nám tenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu. Ožralé kuře Tento recept jsem objevil v nejmenovaném...
27.02.2009 13:51

Masová kuchařka z časopisu Vlasta

27.02.2009 10:44

Kyselo od Šlahunků

  Kyselo   Na chlebový kvásek nalít studenou vodu (asi na dva prsty nad kyselo) nejlépe večer a občas zakvedlat, aby se rozpustilo. Nechat do druhého dne. Asi do 2,5 l. studené vody namočíme sušené houby, kmín a přidáme sůl. Necháme asi jednu hodinu stát a poté pomalu vaříme, až jsou...
27.02.2009 20:06

A co dál?

Další recepty budou na "RECEPTECH" - to se nedalo předpokládat, co?