žrát!

PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem

27.02.2009 10:48

  PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem

 

 

 

Ingredience: Těstoviny 500g

                      Mleté či sekané vepřové libové maso 500g

                      Mražený hrášek s mrkví – sáček

                      5 vajec

                      300 – 400 g strouhaného 45% Eidamu

                       sůl

                      pepř bílý

                      Podravky dle chuti

                      Sádlo na omaštění plechu

 

 

Na obrázku ještě před přisypáním sýra  

 

 

Příprava: Uvaříme těstoviny dle potřeby a chuti v slaném roztoku. Vyklepneme na omaštěný plech  a smícháme s hráškem, mrkví, vejci, solí, pepřem a Podravkou, načež vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Ponecháme 15-20 minut a zkontrolujeme vidličkou. Pokud máme dojem, že končíme, posypeme strouhaným sýrem a necháme jej zhnědnout. Trvá to asi tak dlouho, jako vykouření jedné cigarety, tedy asi 7 – 10 minut. Poté vyjmeme z trouby a porcujeme nožem na čtverce. Žere se to rychle a moc to chutná, jako rychlý oběd na dovolenou ideální. Čest chuti!!!

Vyhledávání

 

 

 

 

 

 

 

Kuchařské recepty

27.02.2009 10:48

PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem

  PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem       Ingredience: Těstoviny 500g                       Mleté či sekané vepřové libové maso...
27.02.2009 10:46

PEČENÁ KANČÍ KÝTA S KOŘENOVOU ZELENINOU

      600 g kančího masa z kýty,1 l vody, 3 lžíce octa, 3 mrkve, 1 petržel, polovina celeru, 1 cibule, 4 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 2 bobkové listy, sůl, 100 g slaniny, 1 stroužek česneku, masový vývar.   Maso odblaníme a vložíme na 2 až 3 dny do marinády, kterou...
27.02.2009 11:51

Ožralé kuře

  Pamětníci Labužníka už tenhle recept znají, ale jelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se nám tenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu. Ožralé kuře Tento recept jsem objevil v nejmenovaném...
27.02.2009 13:51

Masová kuchařka z časopisu Vlasta

27.02.2009 10:44

Kyselo od Šlahunků

  Kyselo   Na chlebový kvásek nalít studenou vodu (asi na dva prsty nad kyselo) nejlépe večer a občas zakvedlat, aby se rozpustilo. Nechat do druhého dne. Asi do 2,5 l. studené vody namočíme sušené houby, kmín a přidáme sůl. Necháme asi jednu hodinu stát a poté pomalu vaříme, až jsou...
27.02.2009 20:06

A co dál?

Další recepty budou na "RECEPTECH" - to se nedalo předpokládat, co?