žrát!

Roláda z mletého masa

 

Roláda z mletého masa

 
 

Datum vložení: 6.4.2008 20:54

Suroviny:

1 kg mletého masa(mix vepřové+ hovězí),3 lžíce Solamylu,zhruba 2 dl mléka-podle potřeby,sůl,pepř.Můžeme přidat koření podle svých zvyklostí, česnek,nebo jemně nakrájenou cibuli.
Na náplň:3vejce, 200g měkkého salámu,1-2lžíce steril. hrášku, sůl, pepř, lžíce oleje.
Tuk na vymazaní pekáčku.

 

Postup:

Mleté maso smícháme se solí,pepřem,Solamylem,postupně přidaváme mléko podle potřeby.Směs dáme nejlépe na pár hodin do chladničky.
Na náplň si na tuku velmi mírně osmahneme kostičky,nebo nudličky salámu,přidáme vejce, sůl, pepř a necháme srazit. Přimícháme hrášek. Náplň může být jakákoliv-s houbami, kapií, pažitkou apd.
Větší mikroténový sáček si rozřízneme,trochu navlhčíme vodou a do obdelníkového tvaru na něj rozprostřeme směs mletého masa,pak po celé ploše nádivku a pomocí mikrotenu svineme do rolády.Roládu vložíme do pekáčku,který jsme vymazali sádlem,nebo jiným tukem,můžeme přidat cibuli nakrájenou nahrubo.Dáme trochu vody,přiklopíme,nebo přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby.Zhruba po 20-30 minutách odklopíme a dopečeme.Přeléváme výpekem a podle potřeby přidáváme horkou vodu.

Poznámka:

Do mletého masa se nedávají vejce.Roláda nepraská a dobře drží tvar.Místo rolády s nádivkou můžeme vložit do směsi mletého masa natvrdo vařené vejce,nebo párky ve 2 řadách a vytvarovat šišku.

Vyhledávání

 

 

 

 

 

 

 

Kuchařské recepty

27.02.2009 10:48

PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem

  PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem       Ingredience: Těstoviny 500g                       Mleté či sekané vepřové libové maso...
27.02.2009 10:46

PEČENÁ KANČÍ KÝTA S KOŘENOVOU ZELENINOU

      600 g kančího masa z kýty,1 l vody, 3 lžíce octa, 3 mrkve, 1 petržel, polovina celeru, 1 cibule, 4 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 2 bobkové listy, sůl, 100 g slaniny, 1 stroužek česneku, masový vývar.   Maso odblaníme a vložíme na 2 až 3 dny do marinády, kterou...
27.02.2009 11:51

Ožralé kuře

  Pamětníci Labužníka už tenhle recept znají, ale jelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se nám tenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu. Ožralé kuře Tento recept jsem objevil v nejmenovaném...
27.02.2009 13:51

Masová kuchařka z časopisu Vlasta

27.02.2009 10:44

Kyselo od Šlahunků

  Kyselo   Na chlebový kvásek nalít studenou vodu (asi na dva prsty nad kyselo) nejlépe večer a občas zakvedlat, aby se rozpustilo. Nechat do druhého dne. Asi do 2,5 l. studené vody namočíme sušené houby, kmín a přidáme sůl. Necháme asi jednu hodinu stát a poté pomalu vaříme, až jsou...
27.02.2009 20:06

A co dál?

Další recepty budou na "RECEPTECH" - to se nedalo předpokládat, co?