
žrát!
Roláda z mletého masa
Roláda z mletého masa
Datum vložení: 6.4.2008 20:54
Suroviny:
1 kg mletého masa(mix vepřové+ hovězí),3 lžíce Solamylu,zhruba 2 dl mléka-podle potřeby,sůl,pepř.Můžeme přidat koření podle svých zvyklostí, česnek,nebo jemně nakrájenou cibuli.
Na náplň:3vejce, 200g měkkého salámu,1-2lžíce steril. hrášku, sůl, pepř, lžíce oleje.
Tuk na vymazaní pekáčku.
Postup:
Mleté maso smícháme se solí,pepřem,Solamylem,postupně přidaváme mléko podle potřeby.Směs dáme nejlépe na pár hodin do chladničky.
Na náplň si na tuku velmi mírně osmahneme kostičky,nebo nudličky salámu,přidáme vejce, sůl, pepř a necháme srazit. Přimícháme hrášek. Náplň může být jakákoliv-s houbami, kapií, pažitkou apd.
Větší mikroténový sáček si rozřízneme,trochu navlhčíme vodou a do obdelníkového tvaru na něj rozprostřeme směs mletého masa,pak po celé ploše nádivku a pomocí mikrotenu svineme do rolády.Roládu vložíme do pekáčku,který jsme vymazali sádlem,nebo jiným tukem,můžeme přidat cibuli nakrájenou nahrubo.Dáme trochu vody,přiklopíme,nebo přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby.Zhruba po 20-30 minutách odklopíme a dopečeme.Přeléváme výpekem a podle potřeby přidáváme horkou vodu.
Poznámka:
Do mletého masa se nedávají vejce.Roláda nepraská a dobře drží tvar.Místo rolády s nádivkou můžeme vložit do směsi mletého masa natvrdo vařené vejce,nebo párky ve 2 řadách a vytvarovat šišku.
Kuchařské recepty
—————
PEČENÁ KANČÍ KÝTA S KOŘENOVOU ZELENINOU
—————
Ožralé kuře
—————
—————
Kyselo od Šlahunků
—————