žrát!

baskické plátky

 

Baskické plátky

vloženo 24.10.2008


Ingredience

4 vepřové kotlety, 1/2 kg paprik, 3 lžíce kečupu, hladká mouka, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, olej, pepř, sůl.


Příprava

Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme je po obou stranách na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a na kousky nasekaný česnek, kečup, máslo a krátce podusíme doměkka..


 

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  60 minut
Obtížnost:         středně těžké
 


 

Hodnocení receptu
Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný


Jako přílohy doporučujeme

  • Americké brambory:  Brambory neloupeme jen je pořádně očistíme, aby byly dostatečně čisté. Pak je nakrájíme na plátky střdně tenké a aby byly všechny stejně tlusté. Vše pak smažíme v dostatečném množství tuku do zlatova. Nejjednoduší způsob je fritovací hrnec. Nakonec osolíme.

Vyhledávání

 

 

 

 

 

 

 

Kuchařské recepty

27.02.2009 10:48

PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem

  PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem       Ingredience: Těstoviny 500g                       Mleté či sekané vepřové libové maso...
27.02.2009 10:46

PEČENÁ KANČÍ KÝTA S KOŘENOVOU ZELENINOU

      600 g kančího masa z kýty,1 l vody, 3 lžíce octa, 3 mrkve, 1 petržel, polovina celeru, 1 cibule, 4 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 2 bobkové listy, sůl, 100 g slaniny, 1 stroužek česneku, masový vývar.   Maso odblaníme a vložíme na 2 až 3 dny do marinády, kterou...
27.02.2009 11:51

Ožralé kuře

  Pamětníci Labužníka už tenhle recept znají, ale jelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se nám tenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu. Ožralé kuře Tento recept jsem objevil v nejmenovaném...
27.02.2009 13:51

Masová kuchařka z časopisu Vlasta

27.02.2009 10:44

Kyselo od Šlahunků

  Kyselo   Na chlebový kvásek nalít studenou vodu (asi na dva prsty nad kyselo) nejlépe večer a občas zakvedlat, aby se rozpustilo. Nechat do druhého dne. Asi do 2,5 l. studené vody namočíme sušené houby, kmín a přidáme sůl. Necháme asi jednu hodinu stát a poté pomalu vaříme, až jsou...
27.02.2009 20:06

A co dál?

Další recepty budou na "RECEPTECH" - to se nedalo předpokládat, co?