žrát!

hovězí kostky na česneku

 

Hovězí kostky na česneku s párkem

Suroviny:
450g  hovězího masa
1 větší cibule
3-5 stroužků česneku
půl  lžičky mletého pepře
50g anglické slaniny
1-2 lžíce sádla
1 lžička mleté papriky
4 lžíce rajského protlaku
(malá konzerva)
1-2 lžíce hladké mouky
šťáva z  půlky citrónu
5 nožiček párku
sůl

            
            

 

Fotka je z verze, kdy nebyly použity párky.

 

 

 

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno
  2. Pak nakrájíme slaninu na kostičky, rozpustíme ji na sádle a osmahneme (v papiňáku). Poté přidáme cibuli a osmahneme ji dorůžova
  3. Během smažení zbavíme maso loje, nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na větší kostky
  4. Za stálého míchání ho na osmahlé cibuli se slaninou opečeme na velkém plameni po všech stranách, pak maso osolíme, opepříme
  5. Na konci opékání přidáme mouku a krátce osmahneme
  6. Očistíme si česnek a prolisujeme ho k masu
  7. Zalejeme trochou (2-3 dl) studené vody
  8. Stále mícháme až rozmícháme mouku a pak přidáme papriku
  9. Papiňák uzavřeme a dusíme na mírném plameni 30-40 minut
  10. Ke konci dušení párky nakrájíme na kostičky
  11. Pak papiňák otevřeme a do vroucí omáčky vmícháme rajský protlak, nakrájené párky, krátce povaříme (asi jednu minutu) a odstavíme. Nakonec přidáme citrónovou šťávu
Přílohy:

Vyhledávání

 

 

 

 

 

 

 

Kuchařské recepty

27.02.2009 10:48

PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem

  PKUBYK - Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem       Ingredience: Těstoviny 500g                       Mleté či sekané vepřové libové maso...
27.02.2009 10:46

PEČENÁ KANČÍ KÝTA S KOŘENOVOU ZELENINOU

      600 g kančího masa z kýty,1 l vody, 3 lžíce octa, 3 mrkve, 1 petržel, polovina celeru, 1 cibule, 4 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 2 bobkové listy, sůl, 100 g slaniny, 1 stroužek česneku, masový vývar.   Maso odblaníme a vložíme na 2 až 3 dny do marinády, kterou...
27.02.2009 11:51

Ožralé kuře

  Pamětníci Labužníka už tenhle recept znají, ale jelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se nám tenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu. Ožralé kuře Tento recept jsem objevil v nejmenovaném...
27.02.2009 13:51

Masová kuchařka z časopisu Vlasta

27.02.2009 10:44

Kyselo od Šlahunků

  Kyselo   Na chlebový kvásek nalít studenou vodu (asi na dva prsty nad kyselo) nejlépe večer a občas zakvedlat, aby se rozpustilo. Nechat do druhého dne. Asi do 2,5 l. studené vody namočíme sušené houby, kmín a přidáme sůl. Necháme asi jednu hodinu stát a poté pomalu vaříme, až jsou...
27.02.2009 20:06

A co dál?

Další recepty budou na "RECEPTECH" - to se nedalo předpokládat, co?